31 lipca 2018

Polska winnica Dwie Granice

Gościnność bez granic

Każde wyprodukowane przez nas wino ma duszę. Być może brzmi to górnolotnie, jednak każdego dnia dbamy o wysokogatunkowość naszych trunków. Nie działamy masowo i przykładamy się do produkcji każdej butelki. Według nas taką ekskluzywnością powinny wyróżniać się wszystkie winnice Polskie społeczeństwo obecnie coraz częściej zwraca uwagę na jakość win przed ich zakupem.

Jak powinna być winnica w Polsce? Doceń lokalne wina

Polskie wina nadal nie są tak popularne jak te mołdawskie, bułgarskie czy wreszcie francuskie. Jednak poświęcamy swój czas oraz oddajemy serce, aby były one przygotowane sposób, który zadowoli nawet bardzo wymagające podniebienia. Według nas kluczem do dobrych jakościowo win produkowanych w naszym kraju jest sięganie po miejscowe odmiany winogron. Winnice w Polsce szczególnie zwracają uwagę na odpowiednią selekcję. Dla nas dodatkowym priorytetem staje się przede wszystkim smak i wyjątkowy aromat. Zdajemy sobie sprawę, że są to kwestie najistotniejsze dla polskich miłośników wina.
Po przeprowadzeniu różnych analiz dostrzegliśmy, że polskie winnice, ale nie tylko one, muszą nadal się rozwijać, aby zyskiwać coraz większe poważanie w Europie i na świecie. Z tego powodu planujemy w przyszłości dodać do naszej oferty białych i czerwonych win, także różowe czy też likierowe. Jesteśmy ponadto otwarci na wymagania rynkowe oraz zachowania konsumentów. Naszym celem jest nie tylko na stałe zagoszczenie w Państwa świadomości, ale też sprawienie, że winnice polskie staną się znane poza granicami naszego kraju.
Oprócz uprawy szczepów winogron, produkcji i sprzedaży win, specjalizujemy się również w enoturystyce. Sądzimy, że polskie winnice powinny także przywiązywać wagę do promowania lokalnych produktów. W ten sposób rodacy nie tylko nas zauważą, ale też po prostu będą wybierali owoc pracy winiarzy ze swojego kraju. W tym celu właśnie udostępniamy zwiedzającym nasze winiarnie, z przyjemnością pokazujemy, jak tworzymy wina i przede wszystkim organizujemy częste degustacje.